Канал за трафик на валута в особено големи размери е пресечен на Дунав мост при съвместна операция на ДАНС и Агенция „Митници“ със съдействието на Гранична полиция. Заловени са 220 000 щатски долара и 55 000 евро на обща стойност около 430 000 лева.
Валутата е намерена в петима румънци, които пътували с турски автобус по линията Букурещ-Истанбул. Рейсът пристигнал на Дунав мост във вторник вечерта, като вече е имало информация, че румънец от автобуса е раздал на четирима свои сънародници доста долари и евро, за да декларират част от тях като свои, а другите да пренесат нелегално през моста. След като пътниците попълнили декларации, митничарите подложили всички на обиск, при който в джобовете, портфейлите и чантите на петима румънци са намерени недекларирани 220 000 долара и 55 000 евро. По време на разпитите служители на ДАНС са установили 39-годишният организатор на канала.
Румънецът е задържан в следствения арест, срещу него е образувано досъдебно производство. За случая е уведомен дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор.