Майка е кръстила момичетата си Лято и Зима – на сезоните, в които са родени, показва справка в именника на варненската АГ болница. Имената на попфолк певиците Анелия, Преслава, Галена, Ванеса, Емануела, Алисия и Андреа са също много популярни в морската столица през последните години. Не са малко и кръстените на герои от турските сериали като Фейрия и Фериде, Кенан, Корай, Емир, Йозге, Гюнеш, Берк и Бурджу. Край морето са родени още Леонардо, Роберто, Жозефина, Карло, Сара, Фернандо, Марк, Елизабет и Анабел, Ирра, Алия и Памела.

На голяма популярност продължават да се радват класическите имена като Александър, с осъвременените му вариации Алекс и Алекса, както и Борис и Борислав, Теодор, Михаил, Цветелин и Ивайло, които също не са излезли от мода.

Според статистиката много от момчетата пък получават по-специфичните Самилиян, Полат, Диман, Лучиян, Елиян, Руселин, Янислав, Елиас, Дарен, Румил, Натаниел и дори Милодар. Предпочитани са и не толкова завъртяните Никол, Никола, както и Йоана, Дария, Даная, Даниел и Давид. Част от родителите пък са предпочели кратките имена като Нико, Тео, Миа, Ниа, Дея, Саня, Зара и Алис.

Сред бебетата, родени във варненската АГ болница най-модерното име за момче е Кристиян в различните му вариации, като Кристиан, Христиан и Християн, а при момичетата най-популярно е името Карина, твърди проучване на сайта varnautre.bg.

Актуалните преди години двойни имена като Иван-Асен, Мария-Антоанета, Анна-Мария, Цветана-Вера вече се срещат изключително рядко. „Все по-малко бебета са кръщават и Калоян, Диана, Дарина, Галина, Десислава и Деница, а през последните 2 г. дори почти не се срещат”, коментира шефът на болницата д-р Радослав Минков. Модерните допреди няколко години Габриела, Ивона, Симона и Траяна, Мартин и Мартина вече не са толкова популярни

Традиционните мъжки като Иван, Йордан, Георги, Димитър, Петър, Тодор и Стефан вече са демоде, както и женските Елена, Мария и Росица. Варненци все по-рядко избират за децата си имената на цветя, а в случаите, в които се спират на тях, превес имат по-екзотично звучащите Далия и Жасмина.