112 автомобила, сред които 7 румънски и 2 украински бяха проверени за 2 часа по холандския метод за широкообхватен контрол на изхода от Русе за Варна. Установените 5 нарушители бяха санкционирани с два акта и три фиша за установените 6 провинения.
По време на акцията в образувания от червени конуси коридор три полицейски екипа вкарваха по четири коли и по най-бързия начин проверяваха водачите за правоспособност, застраховки „Гражданска отговорност“, технически преглед, използване на обезопасителни колани и столчета за малчуганите. Операцията бе част от кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“ на сдружение „Отворена младеж“ по международния проект „Авеню“, подкрепен от ЕК.
„Правим проверките в началото на очаквания изключително напрегнат летен сезон, в който към морето тръгват не само наши туристи, но и от съседна Румъния“, каза началникът на КАТ ст.инспектор Румен Кръстев, който ръководеше операцията. В нея участва и заместникът му Николай Петракиев.
По време на проверките трима представители на  „Отворена младеж“ раздаваха на шофьорите листовки с 10 препоръки за отговорно и толерантно шофиране и гумени топчици за релаксиращ масаж на дланите след дълго кормуване.