Русенската фирма "Recheck", разработила блокчейн технология за защита на продуктите от имитации, бе включена в холандска синя книга за бъдещото развитие на електронната търговия. Специалният документ на тема "Как може да промените онлайн търговията на дребно" е изготвен за мрежата за електронна търговия в Холандия Shopping Tomorrow /Пазаруване утре/ и в него "ReCheck" се споменава като решение за проверка на автентичността на продукта.
Документът дава много интересни прозрения за актуални теми, свързани с въвеждането на блокчейн. В контекста на електронната търговия това е удобна платформа за безопасно съхранение на данни и начин на плащане с електронни портфейли. Децентрализираният характер на технологията може да играе ключова роля и да се справи с две от най-големите предизвикателства в търговската мрежа - прозрачност и видимост. Авторите дават пример как повечето търговци на дребно нямат почти никаква представа за това как веригата на доставки се грижи за доставчика на първа линия. Многобройните връзки в рамките на веригата, заедно със свързаното с тях количество документи и заинтересовани страни, генерират рискове и неефективност, затова всички участници са засегнати, посочват авторите на документа. 
Цялата статия има за цел обективно да представи основните предимства, които бъдещето на електронната търговия може да извлече полза от технология като блокчейн, а "ReCheck" се споменава като много иновативно решение справяне със съществуващите пречки в споменатите категории.