Плантация с висококачествена марихуана от холандски семена разкриха полицаи от Две могили и Русе в Щръклево. На маскираната в частен пчелин нарконива се натъкнал полицейският инспектор в Щръклево. Във вторник предиобед униформени и цивилни атакували пчелина на 34-годишния А.Й. и открили там 70 растения марихуана с височина от метър и половина до над 2 метра. При последвалия обиск в къщата на мъжа са намерени 24 саксии с по един стрък марихуана, отглеждани за разсад в пчелина. Отделно са открити още 300 грама суха трева, готова за пушене, нагревателни лампи и везни за разтегляне. Лабораторните изследвания показали, че марихуаната е с много добро качество и за нея са използвани хибридни семена от Холандия.
По време на първоначалните разпити А.Й. твърдял, че дрогата е за негова консумация и искал да се запаси за по-дълго време. По всичко изглежда обаче, че канабисът е отглеждан за разпространение. Дали това е така, ще докажат понататъшните следствени действия.
А.Й. работи като строител на частно, а скоро си  купи чисто нова „Дачия“, казаха хора от селото. Засега той е на свобода, но по случая е образувано досъдебно производство за отглеждане на дрога. Ако това обвинение издържи в съда, А.Й. може да влезе в затвора минимум за три години и да плати сериозна глоба.