Прочутият супергерой Капитан Америка посети меката на американския и световен бизнес Уол Стрийт.

Заедно с представители на компанията "Марвъл Ентъртейнмънт", която държи правата за най-любимите комикс герои, той имаше честта да бие камбаната за откриването на днешната борсова сесия. Нюйоркската фондова борса има традицията да кани известни личности от света на политиката, бизнеса и киното от цял свят, които да дават старт на нейната работа.

Капитан Америка даже успя да срещне свой горещ почитател сред местните брокери. Един от тях, Марк Ото, има негова татуировка на своята ръка.

Комикс героят е създаден през 1941 г. Капитан Америка се налага като международен патриотичен образ, който често е показван в битка с държавите от Оста през Втората световна война /1939-1945/. След нейния край неговият персонаж губи популярност. Капитан Америка е първият персонаж на "Марвъл Комикс", който е адаптиран за екран с пускането на серийния филм Капитан Америка през 1944 г. Оттогава насам той участва в няколко други филми и телевизионни сериали, последният от тях е игралният филм "Капитан Америка: Първият отмъстител", който излезе през лятото на 2011.