Трагично е, но все повече се увеличава броя на двойките, за които създаването на семейство се оказва по-трудна задача, отколкото трябва.

Независимо дали става дума за поликистозни яйчници, нисък брой на сперматозоидите или най-лошото от всичко, неизяснен стерилитет, много от партньорите са принудени да дадат всичките си спестявания за оплождане ин-витро.

Но на хоризонта се появи нов метод за лечение на безплодието, който гарантира резултати до 24 седмици. Новаторското лечение се фокусира върху премахване на психичните блокажи, които пречат на забременяването. Намалява се хормона на стреса кортизол, който също може да възпрепятства зачеването. Програмата работи за подобряване на психическото здраве на двойката, като създава оптимални условия за лесно оплождане.

Според създателя й невролога Майкъл Арнолд, програмата е напълно естествена и има успеваемост между 66 и 77% в зависимост от причината за безплодието.

Той и екипът му установили, че 75 на сто от двойките, които са извършили 20 процедури в период от шест месеца, са успели да заченат в сравнение с едва 32,3 на сто от партньорите, които опитват ин-витро.