Общинският събор „Цветница“ в Генерал Тошево ще се проведе в неделя в залата на читалище „Светлина – 1941“. В тазгодишното издание на културната проява участие ще вземат 28 състава и много индивидуални изпълнители и дуети, представляващи читалища, пенсионерски клубове, училища, както и децата от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Център за работа с деца. Това казаха за БТА от местната администрация. 
Участниците ще представят автентични добруджански ритми и обичаи. Основната цел на проявата е запазване на традициите и характерните обичаи на населението от общината. И през тази година очакванията на организаторите са музикалният форум да събере почитатели на фолклора от всички възрасти, които да се веселят по случай красивия християнски празник, допълниха от Община Генерал Тошево. 
Общински фолклорен събор „Цветница“ е традиционен и се организира в изпълнение на културния календар на Общината – в цикъла “Пролетни празници”. Организатори на събитието са Община Генерал Тошево и читалище “Светлина - 1941”. 
Празникът в Генерал Тошево ще започне с Утринна със Златоустова литургия в храм „Св. Великомъченик Димитър“, където ще бъдат раздавани и върбовите клонки, характерни за честването.