Оперната постановка „Хофманови разкази“, която направи бляскав триумф в афиша на международния фестивал „Мартенски музикални дни“ преди седмица, ще бъде представена отново на русенска сцена през юни. Това съобщи за „Утро“ директорът на Русенска опера Найден Тодоров.
Искахме да направим второ представление още през март, но решихме да не подлагаме на изпитание публиката и да не я караме да прави трудния избор между концертите на ММД и спектакъла по музика на Офенбах, каза Тодоров. Той увери, че декорите, които са пристигнали в Русе от Скопие, не са изпратени обратно, а ще дочакат повтора в града на Дунава. Освен това фееричната постановка, в която солисти, хористи и оркестър показаха невероятен артистизъм и динамика на действието и превъплъщенията, се очаква да бъде показана и в София. 
Засега датата, на която всички, които не успяха да гледат премиерата на „Хофманови разкази“, могат да наваксат пропуска, е 3 юни. Тогава на диригентския пулт ще застане Найден Тодоров. Все пак, аз съм сред основните „виновници“ спектакълът да се осъществи, каза диригентът, който е дирижирал постановката на Театъра за опера и балет в Скопие през май миналата година.