Великолепното представление на операта на Жак Офенбах „Хофманови разкази“ което впечатли публиката на фестивала „Мартенски музикални дни“, отново ще бъде представено в Русе. Това ще стане на 2 юни от 19 ч на сцената на Голямата зала в Доходното здание.
Разкошната постановка на приказната история по прозата на един от големите немски писатели романтици  - Ернст Амадеус Хофман, е дело на режисьорката от Македония Урсула Хорнер. Самият спектакъл е копродукция с Македонската опера и балет - авторите на ефектните декори, костюми и осветление са от Скопие. Публиката ще види Александър Крунев в четири превъплъщения, в други четири роли се представя Георгиос Филаделфевс, останалите образи изграждат Калуди Калудов, Диана Василева, Мария Цветкова, Петя Цонева, Стоян Стоянджов и други.
На 19 юни Русенска опера ще гостува с „Хофманови разкази“ в зала 1 на НДК, за да представи спектакъла в програмата на Салона на изкуствата в София. Диригент ще бъде Найден Тодоров, под чиято палка преди около година бе премиерата на творбата на Офенбах в македонската столица.