Разследване за масово вземане на подкупи е започнало в Българската армия, предава Дарик. Проверката е започнала преди по-малко от месец. Разследването все още е на ниво Военна полиция. Според източниците на радиото всичко започнало от жалба, подадена от жена, кандидатствала за прием в Старозагорската бригада. Към нея влизат поделенията на Хасково, Стара Загора, Ямбол. Дамата желаела да стане професионален войник в Хасково.
Според едно от твърденията жената си платила, за да може при явяване на изпит, съответните началници да си затворят очите по отношение на възрастта й, тъй като не отговаряла на това условие.

Според непотвърдена информация, за да влезе в редиците на Българската армия, жената платила между 3000 и 5000 лева. След като не получила това, за което си платила, тя подала жалба във Военна полиция - Хасково.

Според друга информация жената издържала успешно изпитите, била на четвърто място. Когато се явила на изпитите все още отговаряла на условията за ненавършени 32 години. Месец по-късно, когато започнало връчването на договорите, дамата вече била навършила 32 години и й било съобщено, че няма да бъде назначена.

Жената решила да се жалва, тъй като имало и други кандидати, които не отговаряли на всички условия. Някои дори се хвалели пред нея, колко са платили, за да влязат в поделението. По непотвърдена информация в жалбата на жената е описано, че вземането на подкупи за влизане в армията било масова практика.

100 военнослужещи от поделението в Хасково са получили призовки за разпит по повод на тази жалба. Войниците са от приемите през месеците май и ноември миналата година.

Военните отказаха да коментират за какво са привикани във Военна полиция в Хасково. По непотвърдена информация се разпитват военнослужещи, приети и в останалите поделения на Старозагорската бригада.

От Министерство на отбраната обещали отговор по случая до края на деня.