Рекордно обезщетение от близо 15 000 лева ще получи 72-годишен русенец заради поредния сблъсък с бездомни кучета в града. Човекът бил нападнат пред дома си от три бездомни песа с марки на ушите. Без да бъде провокирана, глутницата се нахвърлила върху стареца и го задърпала за крачолите. Човекът паднал и останал на земята, стенейки от болка. Спасил го само късметът, че наблизо имало хора, които разгонили настървените кучета.
Впоследствие се оказало, че при падането си Н.С.е счупил раменната си става. Първоначалното лечение не дало резултат и терапията продължила в специализирана клиника в Плевен, където се наложило да му поставят изкуствена става. След операцията човекът не можел да се грижи сам за себе си месеци наред.
За преживените мъки Н.С. поискал 10 000 лева обезщетение за неимуществените вреди и отделно 4800 лева, които платил за новата си раменна става. И съдът постанови да му се платят от Общината, която носи отговорност за бездомните кучета в града. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.