През нощта от запад ще се заоблачи и през деня над Западна и Централна България облачността ще бъде по-често значителна. Повече слънце ще има над Източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали и ще прегърми.
През нощта срещу вторник превалявания ще има и в останалите райони от страната. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, максималните – между 18° и 23°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по-късно през деня и умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. вълнението на морето ще е около 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 7°- 9°.

В планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще бъде и доста ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от юг-югозапад. Привечер в масивите на Западна България ще превали дъжд, ще прегърми, а по върховете преваляванията ще са от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник с умерен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух, дневните температури ще се понижат с няколко градуса. Ще бъде облачно, ще има и валежи от дъжд, на повече места и по-значителни по количество в Източна България. По-късно през деня от запад облачността ще се разкъса и временно ще намалее, а вятърът ще отслабне. В сряда и четвъртък облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще има и превалявания, но ще са слаби. Температурите ще се понижат още малко.