Информацията, че се иска връщане на делото „Килърите“ за ново разглеждане, не отговаря на истината. Депозирахме протест срещу постановения акт на Варненския апелативен съд, с който настояваме за отмяна само на оправдателната част от този съдебен акт и само в тази част настояваме за връщане на делото, но не за доразследване. Това каза заместник-главният прокурор Ася Петрова пред Нова телевизия.

Тя уточни, че се протестира срещу оправдателната присъда на Петър Стоянов и Васил Костов по обвинението в убийство на Борислав Георгиев. Двамата имаха осъдителна присъда, произнесена от Шуменския окръжен съд, която бе отменена от Варненския апелативен съд.

„Върховният касационен съд няма правомощия, съгласно действащия Наказателно-процесуален кодекс, да чете нова осъдителна присъда, ако счете, че ние сме прави и че нашето становище е правилно. Единствената възможност е да върне делото, но не за доразследване, а на Апелативния съд, с указания по приложението на закона.

Настояваме Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев да получат наказание „доживотен затвор без право на замяна“, заяви Ася Петрова.