Много младоженци (да не кажем всички) обикновено вярват и спазват какви ли не суеверия, само и само да върви бракът им по вода. За да се насладите на прекрасния момент, който ще ви остави сладък спомен за цял живот, просто се отърсете от вярванията в разни градски легенди и митове! Съдбата е такава, каквато е, независимо какъв ритуал изпълнявате!
Предлагаме да се позабавляваме заедно с някои от най-често изпълняваните суеверни сватбени ритуали и да развенчаем митовете около тях!

Не можете да се виждате в деня преди сватбата
Този обичай някак се е трансформирал през годините в такъв, който носи късмет на младоженците. Днес много двойки се придържат към тази традиция, но все пак – на вашата сватба правете това, което ви е приятно! Ако искате да закусите заедно, да си размените последни целувки като гаджета – направете го! Какъвто и ритуал да извършите преди сватбата, той няма да помогне за запазване на отношенията ви, ако вие самите не го правите.

Обречени сте ако изпуснете брачните халки на земята (или една от тях)
Според най-мрачното суеверие, чиято халка падне – той ще умре пръв! Пълни глупости, ако питате нас! Очевидно това е лудост, която само всява страх и смут у и без това притеснените младоженци, които в този ден се нуждаят от позитивизъм и надежда.

Булката трябва да бъде пренесена през прага
Според суеверието древните римляни вярвали, че носенето на булката през прага на дома ще изгони злите духове от семейното огнище. В наши дни то е забавно, защото символизира съвместното влизане на младото семейство в новия дом. Но не сте длъжни да го правите – ходете хванати ръка за ръка – достатъчен символ на вашето сливане е вплитането на пръстите.

Не се женете на 13-то число или в събота
Според суеверието събота е крайният ден от седмицата преди почивния (неделя). Страхът идва оттам, че цял живот мир няма да видите заедно! И не само – в събота е Задушница и според християнството този ден от седмицата не е подходящ за празнуване. За 13-то число всички знаем, че е обявено за фатално.
Но не се притеснявайте! Каквото и да изберете то няма да повлияе на щастието ви! Отърсете се от натрапчиви мисли и изберете който ден ви допада!