Търговище ще бъде домакин на българо-турски дамски бизнес форум. Той е посветен на жената предприемач, каза за БТА Гюлджан Ахмедова - регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб.
Събитието, което е насрочено за 14 юни, се организира от Българско-турския дамски бизнес клуб и Генералното Консулство на Република Турция в Бургас с партньорството на Община Търговище.
"Жената е предприемач и смятаме, че е важно да отдадем нужното уважение към дамите, които успешно ръководят своите бизнеси или се занимават с обществена дейност. Затова организираме бизнес форума за обмяна на опит, идеи и знания, за създаване на контакти и разкриване на нови възможности за бизнес и развитие", допълни Ахмедова. 
В рамките на събитието участниците ще имат шанс да осъществят B2B контакти с бизнес дами от двете съседни страни. Очаква се да присъстват около сто жени предприемачи. Те ще имат възможност да поставят начало за нови бизнес партньорства, приятелства, както и да обменят идеи и актуални бизнес тенденции със специалисти от различни браншове и да се вдъхновяват от женската енергия и мотивация, коментира организаторът. 
Гюлджан Ахмедова е управител на базирана в Търговище консултантска фирма, която реализира широк спектър от дейности. Тя е лицензиран преводач от и на турски език и медиатор, вписан в Министерството на правосъдието.
Домакин на форума през юни ще бъде хотелски комплекс край Търговище.