За девета година Златоград ще отбележи празника на чевермето, каза за БТА кметът Мирослав Янчев.  Той посочи, че ще се въртят 150 агнета, автентично приготвени.
Тържествата започват на 10 май (петък) с шоу програма с Шкумбата и танцова формация „Елика“. Кулминацията е в съботния ден, когато ще се правят чеверметата и традиционни златоградски ястия. „По традиция показваме на нашите гости по какви начини може да бъде приготвено едно агне", каза още кметът. Около 60-70 души ще бъдат ангажирани, като повече от половината агнета ще се въртят ръчно.
Официалното откриване на Празника на Златоградското чеверме ще е в събота на централния площад в града под съпровода на „101 каба гайди“. В следобедните часове е предвидено народно веселие с фолклорен ансамбъл „Странджа“, Концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопските танцьори, оркестър „Евридика“ – Смолян, Фолклорен концерт на самодейни състави към читалище „Просвета - 1908“ Златоград, читалище „Прогрес - 1939“ в село Старцево, читалище „Искра - 1997“ в село Долен и читалище „Орфей - 1947“ в село Ерма река, Райна и мъжка фолклорна група „Годлево“ и оркестър „Калофер“.  
Празникът продължава и в неделя с оркестър „ПИМ - Тинчо Севдалинов“.