Децата от Фондация „Александър Русев“ взеха участие в организирания от Спортен клуб „Равен старт 2020“ благотворителен турнир по плуване на 13 април в град Габрово.

Идеята на турнира е децата да се научат на съпричастност и взаимопомощ, като това е и първата стъпка в интегрирането на деца със специални потребности в обществото.

В състезанието взеха участие близо 200 деца от градовете Габрово, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Разлог и Велико Търново. Всички деца се справиха по възможно най-добрия начин и самото им участие е награда както за тях, така и за техните семейства, близки и приятели.

Златните рибки на Фондация „Александър Русев“ завоюваха общо 37 медала и 1 бронзова купа в Щафетата 4х50 свободен стил в състав Кристиян, Баян, Йордан и Никола.

Христина, Хидая, Мартина, Калоян Стоянов, Калоян Димитров, Симеон и Борис, както и Кристиян, Баян, Йордан и Никола успяха да представят Фондацията със спечелените от тях 10 бронзови, 15 сребърни и 11 златни медала.

Децата бяха придружени от помощниците на Илиян Русев – Скури Берна Велинова и треньора на УСШ – Русе Ивелин Иванов. Самият Скури трябваше да бъде в Русе за друго събитие – Арена на Титаните, организирано отново благотворително в подкрепа на това в града да бъде изграден Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения, но изпрати децата на състезанието заедно с победителя от Hell’s kitchen 2023 г. Станислав Иванов и им даде много сила и кураж.

Илиян Русев и всички негови съмишленици изказват благодарност към организаторите на поредния плувен турнир по адаптирано плуване и се надяват хората да приемат с уважение различията в развитието на всяко дете.