Този бюджет има много дефицити, ние го подкрепихме с особено мнение. Това каза общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС и председател на финансовата комисия Димитър Вучев.
През последните два месеца дебатирахме на много нива за бюджета, част от нашите предложения бяха приети, посочи Вучев. Той допълни, че въпреки това много неща са пропуснати в този бюджет. Общинският съветник смята, че това ще наложи актуализация на бюджета по-късно през годината.
По думите на Вучев дебатите за бюджета ще се случат много скоро, защото не може да бъде изпълнен в този вид. В отговор на въпрос защо ГЕРБ са подкрепили бюджета, общинският съветник посочи, че са длъжни да дадат път за развитие на София. "Столицата не може да остане без бюджет", каза той. 
По думите на общинския съветник от групата на ГЕРБ-СДС и зам.-председател на съвета Георги Георгиев бюджетът в частта с инвестиции е "рециклиран от бюджета на Фандъкова за миналия мандат". Над 95 % от тях са от инфраструктурата, булевардите, детските градини, всичките тези, за които ние гласувахме и търсехме подкрепа през годините, посочи Георгиев. Това, което ни притеснява обаче е, че в бюджета на София не се намери решение за увеличението на заплатите. Според Георгиев кметът Терзиев е предпочел да увеличи своите пари за делегации, пътувания и обеди на 500 хил. лева, вместо да задели 100 хил. лв за облеклото на медицинските сестри и фелдшери. Георгиев каза още, че не е нормално да се увеличи двукратно резервът на кмета на 23 млн. лв., които по думите му, са еднолично за Терзиев и това е станало без решение на СОС.
Зам.-председателят каза, че са много щастливи, че четири от пет предложения на групата на ГЕРБ-СДС са били приети в зала. Най-важният ни принос са допълнителните 15 млн. лв. за здравеопазване, посочи Георгиев. Той обясни, че с едно от приетите предложения се гарантира поевтиняването на картите за градския транспорт на учениците и студентите, през бюджета. Георгиев смята, че неимоверно са се "раздухали" приходите в икономическата рамка и допълни, че сметките няма да излязат.