Върховният касационен съд осъди окончателно на 17 години затвор Дончо Драганов за убийството на работещия при него като овчар Ахмед А. Това съобщиха от съда.
Инцидентът стана май през 2020 г. в с. Горен чифлик по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. 
С решението си Върховният касационен съд (ВКС) оставя в сила присъдата на апелативния съд във Варна.
На втора инстанция са потвърдени обезщетенията за неимуществени вреди на гражданските ищци в размера, определен от първата инстанция – 80 000 лв. за майката и 40 000 лв. за сестрата на починалия.
Според съдиите от върховния съд магистратите от Варна не са допуснали фактически или логически неточности и правилно са установили фактите по делото. Правилно съдът е ценил частичнообясненията на Дончо Драганов, дадени в хода на съдебното следствие, като не ги е възприел в частта им, че непосредствено преди убийството пострадалият е направил опит да го удари. В мотивите си съдиите пишат, че Драганов е нанесъл множество удари (между 25 – 30), като ги е нанасял с ръце и дървена летва, по която са останали следи от кръв.
От ударите са настъпили множество увреждания – счупване на лакетната кост на дясната предмишница, разкъсване на слезка, излив на 400 мл кръв в гръдната кухина, контузии на белите дробове, кръвоизлив във вътрешната сърцева обвивка, аспирация на кръв в трахеята, мастна емболия и множество травми на горните и долните крайници на Ахмед.