Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров призова съветниците да подкрепят бюджета на София, защото гражданите очакват това и допълни, че ще могат да обяснят това и на политически си централи. С тези думи председателят откри седмото редовно заседание на СОС, на което предстои да бъде обсъден бюджетът на София.
По думите на Петров им предстои най-важното заседание на общинския съвет, от което ще се види дали наистина стоят зад заявените пред избирателите приоритети. Мисля, че направихме безпрецедентно, продължително, смислено и резултатно обсъждане на проекта, представен от кмета и неговия екип, посочи Петров и допълни, че по повечето важни теми – детски градини, училища, обществен транспорт, здравеопазване, грижа за хората в неравностойно положение и още важни за града сектори, нямат различия.
Председателят изтъкна, че приходната част в бюджета е достатъчно увеличена, а предложенията за изменения са главно в разходната. Петров обърна внимание, че доста голяма част от предложенията на гражданите са намерили отражение в документа, който днес ще разглеждат - ремонт на училища, детски градини, спортни площадки, подкрепа за хората на изкуството и други. 
Петров припомни, че кметът на София Васил Терзиев вчера е успял да договори необходимото увеличение за работещите в областта на детското и училищното здравеопазване. Това увеличение ще се случи от 1 април.