По време на конференцията ще бъдат дискутирани новостите за програмния период 2021-2027 година и постигнатите резултати през предходния програмен период 2014-2020 година.
Проектът "Европа на Балканите: Общо бъдеще" се изпълнява с подкрепата на Европейската комисия. С този проект БТА си поставя за цел да предоставя информация на широката общественост и да насърчава открит диалог относно политиката на сближаване на Европейския съюз и да представя резултатите на местно ниво и изпълнението на политическите приоритети на Европейския съюз.
Началото на поредицата от конференции по проекта беше дадено на 20 декември миналата година в София. През 2024 година БТА организира дискусии в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Самоков, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, както и трансгранични конференции в Белград, Босилеград, Букурещ, Одрин, Скопие и Солун.