Дамите, които нямат с кого да делят леглото си, спят много по-добре от обвързаните и влюбени жени, установи ново проучване. Като основна причина за спокойния сън на необвързаните момичета е изтъкната липсата на разговори, скандали или дори просто няколко точни думи, казани от мъжете, с които дамите не могат да се примирят и които не им позволяват да мигнат дори за миг.
С още един човек между чаршафите идват и допълнителните притеснения относно загубата на работа, поддръжката на апартамента, потенциалната изневяра, а след нея и сигурната раздяла, както и много други тежки въпроси, станали повод за размишление през цялата нощ, посочва БГНЕС.

Според резултатите от проучването, хъркането на мъжете е в състояние не само да наруши спокойния сън на половинката им, но и направо да я „изкара извън нерви". "Ръмжащото чудовище", както дамите определят хъркащия им избраник в леглото, е враг номер едно на здравия сън и пръв приятел на сенките под очите.

Да не говорим, че нежните дами са спасени от някой и друг тежък ритник, идващ от неспокойно спящия им партньор, а и от онези тежки ръце, които държат да се оплетат около врата им с мисълта, че им е по-удобно.

Обвързаните дами могат да намерят решение на проблема, само ако се върнат в 60-те години на миналия век, когато семейните двойки са спали в различни стаи и все пак са се обичали, шеговито съветват изследователите.