Кървав екшън се е разиграл вчера сутринта в Агенцията по храните в Пловдив. Наемателят на хранителен магазин в складова база “Ритон” на ул. “Арчарица” - Румен Аджемян, и д-р Христо Кунев, инспектор в агенцията, са се сбили в двора на контролната инспекция, съобщава "Марица".
Причината, довела до сблъсъка между двамата, е заради нерегистриран по правилата на БАБХ търговски обект на ЕТ “Ина Аджемян”, което д-р Кунев установил при проверка. Последиците от схватката - д-р Кунев е одран по врата и лицето, отделно е с кръвонасядания по шията при опит за душене и с разкъсана риза, а Аджемян - приет за лечение в Хирургиите на “Пещерско шосе” заради травми по тялото и главата. Версиите за побоя са различни.

Съпругата на Румен Аджемян - Ина, заявява, че мъжът й е приет в болница, тъй като е пострадал физически заради д-р Кунев. Тя обяснява, че като собственик на фирма за хранителен магазин била повикана в агенцията, без да знае причината, а мъжът й я придружил. На място разбрали, че ще им затварят магазина. Седмица преди това обаче д-р Кунев подписал документ, че направените от него предписания там са изпълнени. Устно им казал, че има движение на много стока, което не било нормално, но за това не е издал документ.

"Докторът блъсна мъжа ми, той падна на земята и получи ритници по цялото тяло. Едва успях да ги разтърва, качих мъжа си в колата и го закарах в болницата. Слава богу, няма счупвания, но не може да се движи, затова ще го приемат за допълнителни изследвания във вътрешно отделение", казва Ина.

"Този склад държим от 14 години и досега не сме имали проблем. Казах на Кунев, че искам да развивам още повече дейността си, а той ме нарече “мишок”. За побоя ще търся правата си в съда, едва продума пребитият. Служителите от агенцията по храните бяха в шок след инцидента", разказва Румен Аджемян, след като е минал преглед на скенер.

Очевидци, между които и охраната разказват, че Аджемян първи е нападнал д-р Кунев, който, за да се защити, също е посегнал. Скандалът започнал на двора и се пренесъл в стаята на доктора. В един момент чухме писъци и хукнахме да видим какво става. Не можехме да повярваме на очите си. Двамата бяха облени в кръв, а стаята, преди да се запечата от полицията, приличаше на бойно поле - с разпилени папки и съборен компютър на земята, разказаха служители от агенцията по храните.

Д-р Христо Кунев, който е бивш шеф на ДВСК-Пловдив и бивш общински съветник, не пожелал да коментира подробности, но уточнил, че е предприел необходимите мерки след инцидента. Негови колеги разказват, че веднага си е извадил медицинско свидетелство. Описват го като изключително честен и възпитан човек.

От пресцентъра на БАБХ обясниха, че магазинът на ЕТ “Ина Аджемян” имал разрешително за продажба на дребно, а там се въртяла търговия на едро, без необходимата регистрация. От БАБХ са сезирали за случая полицията и прокуратурата и готвят декларация срещу посегателство на длъжностно лице. Малко преди приключване на редакционния брой адвокатът на сем. Аджемян позвъни, за да съобщи, че в магазина се провежда съвместна акция между служители на БАБХ и полиция.

Двама инспектори правеха физическа и документална проверка на стоките в обекта, охранявани от четирима полицаи. Инспекторите не успяха да влязат в два хладилни контейнера, разположени на двора, тъй като бяха с катинари, а ключът, както обясни Ина Аджемян на инспекторите, бил у съпруга й. Резултатите от извънредната проверка ще се оповестят днес.