Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, членовете на Изпълкома Йордан Лечков, Румян Вълков и Димитър Георгиев изненадващо внесоха жалби срещу вписването на Михаил Касабов в Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на съюза.
Вчера обаче сайтът „ДСпорт“ разкри с документи, че същите хора са гласували единодушно на 6 декември 2023 година Касабов /на снимката вдясно от Лечков/ да поеме щафетата от подалия оставка Борислав Михайлов до насрочване на конгрес през март.
Сега Лечков нарича действията на временния шеф „самосиндикални“. Немският възпитаник Касабов остана изненадан и в недоумение. Отговори, че щял да пита къде са грешките му и ако може, да се поправи.
Що за хора управляват българския футбол, щом през декември решават едно, а после се нахвърлят в гръб върху другарчето си Касабов?!
Уважаваният в Германия Михаил Касабов бе пръв приятел на Франц Бекенбауер и ще му е доста трудно да проумее - и то толкова късно - що за типове са „съмишлениците“ му в БФС. Дали пък не кроят поредната схема да отложат конгреса и затова въобще не им пука да натиснат спусъка за приятелски огън? Ще видим.