Защо дошлият на проби в „Дунав“ нидерландски футболист Йерун Луму си тръгна скоропостижно от Русе, при положение че бе посрещнат с много надежди? Идването му бе определено като малка сензация, защото нападателят имаше зад гърба си опит с елитни отбори от родината си, а и през 2016 година записа 14 мача с екипа на „Лудогорец“ /Разград/. От него се очакваше да възкреси помръкналата си кариера и да помогне на отбора през пролетния сезон във Втора лига.
„Утро“ научи, че причината за раздялата с Луму, който дори взе участие в контролата срещу „Политехника“ /Яш/ в Букурещ, не била от спортно-състезателен, а от дисциплинарен характер. Веднага след мача нападателят зарязал тотално режима и посегнал към бутилката. Решението било да бъде отпратен на момента. Футболистът се възпротивил в неадекватното си състояние, но в крайна сметка все пак бил качен на такси по пътя към букурещкото летище.
„Не беше тренирал 6 месеца, но като футбол класата му си личеше. Заради такива предишни изцепки като в Букурещ кариерата му стигна доникъде“, коментира за „Утро“ запознат със случая.