Постановката „Глупавият вълк“ представя премиерно Кукленият театър в Търговище. В спектакъла малките зрителите ще видят забавни герои, множество комични ситуации и неочаквани обрати – истинско забавление за почитателите на кукленото изкуство и българския фолклор, съобщават от ръководството на културната институция. 
„Имало едно време един вълк, който бил голям и силен. Но в главата си горкичкият нямал почти нищо... Затова и често си лягал гладен…“. Така накратко започва представянето на най-новия спектакъл екипа на театъра. 
Историята се гради върху една позабравена приказка на Елин Пелин, която учи да не се предаваме, да използваме своите качества, за да се справим с всяка трудност, и да продължаваме напред. Невероятна на пръв поглед история, която ще ни припомни, че колкото и силен и страшен да е противникът, най-силното оръжие – това е нашият ум, повдигат завесата театралните работници.
Премиерата ще бъде на 19 януари. Драматизацията и режисурата са дело на Теодора Попова. Сценограф е Диана Узунова, а музиката е на Гергана Анмахян. 
В ролите ще влязат актьорите Виолетка Антонова, Стела Стойнова, Петър Дичков, Милен Алексиев и Калин Колев. За Колев това е актьорски дебют на куклената сцена в Търговище.