Нови 68 книги на стойност над хиляда лева са доставени в библиотеката към Народно читалище “Просвета” в казанлъшкото село Овощник. Това съобщи за БТА библиотекарят Таня Стефанова. Те са получени по проект “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” към Министерството на културата, по който културният институт беше одобрен през 2023 година. 
Книгите са различни като тематика и жанрове, а повечето от тях са нови заглавия. Има детски книжки, романи, енциклопедии, както и ученическа литература, съобразена със списъците за лятната ваканция, посочи Стефанова. 
Библиотеката към НЧ “Просвета – 1908” притежава 17 хиляди тома разнообразна литература за читатели от всички възрасти, а постоянните читатели са 145, каза още тя. Най-малките са на възраст от три до пет години, а най-възрастният е на 80 години. 
Таня Стефанова каза още, че през изминалата 2023 година библиотеката в Овощник е получила няколко дарения като броят заведени дарени книги е около 80. Тя посочи, че ако някой иска да дари книги, от екипа отправят молбата книгите да бъдат в добър вид и да са издания след 2000 година, тъй като читателите търсят предимно нови заглавия.