На 6 декември Съдебната палата се изпълни с коледно вълшебство и настроение.

Председателят на  Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева приветства всички присъстващи и откри тържественото запалване на светлините на Коледната елха,  разказвайки за символиката й. На нея са закачени снимки с над 20 инициативи на Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура, както и събития проведени със съдействието на  Адвокатска колегия Русе, израз на съвместната работа на институциите.

Събитието беше озарено от таланта на Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство гр. Русе с ръководител Наталия Константинова и ученици с профил „Народно пеене“ от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ с  ръководител Румяна Великова.

Служители от всички институции бяха подготвили коледни сладки, питки и бонбони.

Председателят на съда г-жа Чокоева изказа благодарност  и признателност към всички деца и техните ръководители за изключителните музикални изпълнения, които с талант и виртуозност направиха церемонията още по-специална и празнична.

Благодари на всички за ентусиазма, креативността и вложените усилия в подготовката и украсата на събитието. Пожела светлина, вдъхновение, топлота и радост да изпълнят сърцата на всички присъстващи!