Нов опит за семейно убийство е извършен в четвъртък следобед. Този път син намушка с нож баща си под лявата плешка след стабилна почерпка в Каран Върбовка. Острието е достигнало до белия дроб, но не е засегнало сърцето.
64-годишният Илия Йорданов Николов-Шурупа, е откаран с линейка в болницата в Русе. Направена му е незабавна операция, засега състоянието му сравнително стабилно. Настанен е на изкуствено дишане в Интензивно хирургично отделение.
Опитът за убийство е станал след стабилна почерпка между Илия и синът му Илин, на 31 г., по прякор Шурупчето, уточни за „Утро“ кметът на селото Михаил Трифонов. Двамата са от турски етнос, но не са сменили имената след принудителното преименуване. Родителите били разведени, а Илин живеел с майка си, която работела в Русе и се връщала в селото само за уикенда. В четвъртък той отишъл да залепи фаянсови плочки в кухнята на баща си. Илия купил риба, ракия и вино и след работата двамата седнали да се почерпят. Около 14.45 часа алкохолът дошъл в повече и двамата се скарали. Шурупчето грабнал кухненския нож и го забил в гърба на баща си. 
Сигнал за кръвопролитието е подаден в РПУ Две могили в 14.55 часа. Тамошен екип на Спешна помощ взел ранения мъж с линейката, но по пътя ги пресрещнал реанимобил от Русе с лекар и животоспасяваща апаратура. Така Илия е откаран жив в болницата и е подложен на незабавна операция.
На място пристигнали и полицаи от Две могили. Бащата бил още контактен и посочил, че нараняването е извършено от сина му. Илин Йорданов, който е с чисто криминално досие, е арестуван. Срещу него е образувано досъдебно производство за опит за убийство, като обвинението е по по-тежък текст от закона заради правата линия на родство. В понеделник Окръжна прокуратура ще поиска от съда нападателят да бъде задържан за постоянно в ареста, без да се налага да ходи на психиатрична експертиза, уточни вчера прокурор Валентина Личева.
За четири дни това е втори опит за убийство, извършен от роднина. В понеделник сутринта 27-годишната Шукрие Саркмачева наръга чичо си на две места в гърдите. Засегнати бяха бял и черен дроб на Мехмед Ахмедов, на 62 г. След незабавна оперативна намеса и той оживя. Шукрие е изпратена за изследване за вменяемост в Психодиспансера, където лежи под охрана.