Лекари от болница „Канев“ спасиха живота на наръгания от дядо си 30-годишен наркоман и младият мъж вече се възстановява. Това поне малко ще намали трагедията в семейството - 76-годишният му дядо няма да бъде съден за опит за убийство, а за нанасяне на средна телесна повреда.
Възрастният мъж е отгледал внука си от малък и дълбоко съжалява и се разкайва за постъпката си в изблик на гняв, коментира за „Утро“ председателят на Окръжна прокуратура Георги Георгиев.  
До драматичната развръзка се стигна след среднощен скандал на 22 януари. Зависимият от дрога внук, който непрекъснато искал пари за поредната доза от баба си и дядо си, се прибрал в апартамента им на ул. „Петко Д. Петков“ след полунощ и разбудил всички с крясъци. Вбесеният му дядо излязъл от спалнята и му направил забележка, на която внукът отвърнал непристойно, и кавгата се изострила до крайност, докато 76-годишният мъж не сложил точка с удар с кухненския нож в гърдите на внука. Той паднал окървавен на земята, а дядото, осъзнал, че може в миг на гняв да се е превърнал в убиец на един от най-скъпите си хора, веднага повикал помощ на тел.112.
С него вече работи правоприлагащата система, но е пуснат на свобода, тъй като няма опасност да се укрие, да избяга или да извърши друго престъпление.