Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. 
Премиерът ще участва в дискусия с академичната общност, с основен акцент - висшето образование, която ще се състои от 10:00 часа в Аулата на университета. 
В дискусията ще участват още народният представител и член на парламентарната комисия по образование проф. Нели Димитрова, областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев и заместникът му Нели Георгиева, кметът на община Шумен проф. Христо Христов и заместник-кметът по образование проф. Светла Станкова.
Вчера премиерът Николай Денков се срещна с кмета на Шумен Христо Христов. Денков пое ангажимент да съдейства за реализирането на важни за Шумен приоритети и инфраструктурни проекти. Част от тях са включени в проектобюджета, но има възможност да се актуализират. Трябваше отново да обсъдим кои са проектите, които се издигат като приоритет за Шумен за следващите няколко години, коментира министър-председателят.