В истински пъстър и интригуващ празник ще се превърне тазгодишният коледен концерт, който организира Община Русе на 8 декември от 18 часа. Той ще премине под наслова „Коледа в сърцето“, а неговата концепция и режисура е поверена за втора година на актрисата в Кукления театър и сърцат ръководител на детската театрална школа „Патиланци“ Деница Дончева. Школата „Патиланци“ е партньор и съорганизатор на събитието.
В момента Деница Дончева подготвя късометражен филм в три части с работното заглавие „Мечтите са за всички“, който ще разкаже за това какво правят хората с големи сърца в дом „Майка и дете“, в сдружение „Дете и пространство“, във фондация „Александър Русев“, а деца с по-леки увреждания ще споделят какво ги вълнува.
„Иска ми се да покажем примера на успели хора, които са постигнали мечтите си, не го правим трагично
и не пресъздаваме драма, а искаме да вдъхновим както малки и големи с физически или ментални проблеми, също и всички, които нямат такива грижи, но малко знаят за света, в който животът е по-сложен“, казва Деница. И уточнява: „Концепцията е насочена именно към тази част от обществото, която ми се иска да види, да почувства и да приеме тези хора. Те не са по-различни от нас в сърцето и душата си“. 
В подготовката на концерта актрисата (която освен дипломата по актьорско майсторство е и дипломиран режисьор) си сътрудничи с директорките на две общински дирекции: Катя Петрова на „Хуманитарни дейности“ и Татяна Тодорова на „Образование“.
„Радвам се, че и трите мислим в една посока - и сме еднакво убедени, че интеграцията не става със събития, които тези хора си правят за тях самите, а като направим така, че всички да бъдем заедно и да се почувстваме еднакво пълноценно и щастливо“, добавя Деница Дончева. 
За разлика от други артистични концерти и вечери в предколедните дни този концерт ще бъде с платен вход - билетите са по 10 лева и се продават на касата на Доходното здание. 
Парите, които ще се съберат, са предназначени за фондация „Александър Русев“
за да подпомогнат изграждането на водно-рехабилитационния център, в който Илиян Русев да продължи успешно тренировките на деца с увреждания, на които той вече десета година се е посветил. 
В концерта на 8 декември главният акцент са мечтите и пътят към тях. Деница Дончева се радва, че веднага и с радост на нейната покана са откликнали УНИЦЕФ и актрисата Елена Петрова като посланик на добра воля, певицата Дивна, която ще се включи с нова своя песен и ще пее и в дует с малко талантливо русенче. Младите актьори от „Патиланци“ ще бъдат коледни джуджета, ще разиграват забавни етюди и ще помагат на гостите да се ориентират в разнообразните акценти на празника. В коледното пиршество от цветове и емоции ще вземат участие деца от детските градини „Зора“ и „Пинокио“, музикална школа „Къщата“, танцово студио „Freedom“, „Petrova Dance Company The Center“, Марина Петрова и Никола Желязков и вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство, дуо „Con Fuoco“ - Вероника Илиева и Преслав Ламбев от Училището по изкуството и техният съученик Дарен Ехранов, както и Светослав Матев от вокална школа „АртИкул“ и Русенската детска опера. Към всички тях ще се присъединят сдружение „Дете и пространство“ и РАЛИЗ-БАЛИЗ. Незаменима ще бъде ролята и на жестомимичния преводач Юлия Станкова.
Специален акцент ще бъде представянето на уникалния музикален инструмент „Музико“
който ще бъде демонстриран във фоайето на Доходното здание от своята създателка Полина Герасимова, известна като виртуален артист.
„Инструментът е предназначен за деца със зрителни и слухови увреждания, които благодарение на него могат да „видят“ и „чуят“ музиката чрез светлина. Полина Герасимова ще бъде с нас през цялото време и горещо препоръчвам всички деца да дойдат и да видят това удивително „Музико“, призова Деница Дончева. 
Всички участници и гости на концерта ще получат сърчице, изработено от потребители на социални услуги в центровете за настаняване от семеен тип и от специалистите, които им помагат да се чувстват равновесно и уютно. И със сигурност ще отнесат със себе си искрица от коледната магия, до която остават вече съвсем малко дни.