Днес ще се изиграят изключително важни за крайното класиране в редовния сезон мачове от първенството на Националната баскетболна лига.
Ключът към първото място, което дава много важни предимства в плейофите, е в изхода на двубоя „Нефтохимик“-“Левски“ в Бургас. В момента „Левски“ води таблицата с 39 точки, а „Дунав 8806“ върви на второ място с 36.
Шансовете на русенския отбор да финишира пръв минават през задължителна победа на „нафтата“ срещу левскарките. При такъв развой „Левски“ ще събере 40 точки, а „Дунав 8806“, ако надделее днес срещу „Берое“ в Стара Загора, ще събере 38.
После остават само два кръга. На 23 март столичният отбор ще бъде домакин на „Хасково“, а „Дунав“ ще приеме гостенките от „Нефтохимик“. При домакински победи на двата тима разликата между първия и втория във временното класиране ще се запази на 2 точки преди последния кръг.
Тогава „Дунав 8806“ ще гостува на „Хасково“, а „Левски“ ще почива по програма, което означава, че ще остане с актив от 40 точки.
Русенска победа срещу хасковлийки ще изравни „сините феи“ на върха със софиянки, но първото място ще е за селекцията на Георги Божков, тъй като тимът му е с по-добри паказатели от директните двубои със столичанки.
Така изглеждат сметките на теория, пък да видим какво ще се получи на практика. Щото пак според сметките се очакваше, че „Монтана“ ще бие „Левски“ на свой терен в 24-ия кръг, а стана тъй, че левскарките си тръгнаха с победа. Този път май от нечии треньорски сметки и заигравки.