Баскетболистките на „Дунав 8806“ резнаха домакините си от „Хасково“ със 75:70 /17:23, 16:16, 22:21, 20:10/ в последния мач от редовния сезон и изместиха „Левски“ от първото място. Резултатът бе тежък удар за старши треньора на „Левски“ Стефан Михайлов-Стьопата, който се надяваше, че неговият отбор ще пропусне четвъртфиналните плейофи. Разочаровани останаха и неговите хасковски подизпълнители, които се хвърлиха на живот и смърт за победа срещу русенки.
Всъщност, според очевидци треньорката на „Хасково“ Елена Станкова и съпругът й Станислав Станков скандализирали баскетболната общественост на мача преди няколко дни в Бургас между „Нефтохимик“ и „Левски“. Двамата заели места в близост до кошовете, скачали като ужилени при всеки фаул срещу софиянки и пищели кански срещу съдиите. Странното им, меко казано, поведение трябваше да подскаже още тогава, че „Хасково“ ще мобилизира всичко срещу „сините феи“, за да остави „Левски“ на върха в класирането. А Стьопата и Станкова се плюеха като каруцари по медиите с персонални обиди през миналата година. Дори се замеряха с дипломи в наддумването кой е по-умен и образован. Каквото повикало, такова се обадило - двамата „оригинали“ са единствените треньори, посрещани на нож от русенската публика. Не се вижда и перспектива зала „Дунав“ някога да ги аплодира, както става с Петко Маринов, Николай Боруков и Иван Лепичев.  
След тази развръзка „Левски“ ще играе четвъртфинал срещу „Берое“, „Хасково“ ще се дуелира с „Монтана“, „Нефтохимик“ ще се срещне с „Рилски спортист“. 
Полуфиналите, в които вече ще се включи и „Дунав 8806“, ще са на 10, 11, 14, 15 и 18 април. В тази фаза ще се играе до 3 победи от 5 мача. Предимство в домакинствата ще има отборът с по-предно класиране. Един от тези тимове е „Дунав 8806“.   
Финалните мачове за титлата са насрочени за 25, 26, 29, 30 април и 3 май.
Иначе „Хасково“ водеше в резултата до последната част на мача с „Дунав 8806“. Станкова буквално изцеди Адамс, Върбанова, Рийвс и Рол, като ги остави на терена пълни 40 минути. „Сините феи“ обаче се съхраниха и взеха на абордаж съперника си в последната част - 20:10.
Чудесен мач с 28 точки /4 тройки от 5 стрелби/ направи Радостина Димитрова. Добра продукция след отличното си представяне срещу „Нефтохимик“ даде и Виолина Кочева.
„Хасково“: Адамс 6, Върбанова 22, Рийвс 13, Рол 26, Джикова 3 /Аксентиева/.
„Дунав 8806“: Сантяго 11, Костова 12, Димитрова 28, Кочева 12, Еванс 6 /Чиров 2, Илиева 4, Коева/.