Поддържането на републиканската пътна мрежа на територията на област Разград от общо 544 км. ще се извършва от 50 машини през зимния сезон. При усложнена зимна обстановка ще се използват и допълнителни тежки снегоринни плугове, автогрейдери и булдозери, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Людмил Янев. Той отбеляза, че техниката е в готовност, а фирмите по поддръжката разполагат с необходимите им за зимния период материали.
Приоритет за Областното пътно управление е първокласният път Русе – Разград – Шумен, който е с много интензивен трафик. Заради невъзможността да се поддържа в добро експлоатационно състояние за целия зимен период ще бъде затворен третокласният участък Ясенково – Голяма вода – Хърсово – Голям извор, посочи инж. Янев. По думите му основен проблем през зимния период е неспазването на забраните от страна на водачите. 
„Много често се наблюдават тежкотоварни автомобили, чиито гуми са в лошо състояние, такива без вериги и дори граждани, които с личните си автомобили навлизат в затворени участъци. При такива случаи допълнително се блокират пътищата и се затруднява движението на снегопочистващата техника“, коментира директорът на Областното пътно управление. Според него е необходимо да се предприемат мерки за преждевременно осведомяване на гражданите и по-засилен контрол на тежкотоварните моторни превозни средства, при утежнени метеорологични условия.
В началото на месеца на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия, свикано от областния управител Владимир Димитров, институциите и общините в област Разград заявиха готовност да реагират при зимни условия.