Подпалвач изпепели общинска къща на ул.“Голям Купен“ в квартал „Родина“. Пламъците по допълнителния навес на имота са били забелязани в 3.15 часа от мъжа, с когото обитателкатa на имота живее на семейни начала. Той веднага подал сигнал на тел.112 и влязъл в къщата да извади двете дъщери на 11 и 19 години и жената. Веднага след това огнените езици обхванали покрива на навеса и се прехвърлили през прозореца в една от стаите, а оттам и към покрива.
В 3.30 часа на място са пристигнали три екипа огнеборци от двете противопожарни служби. Огънят е бил ликвидиран в 5.12 часа, но вече били унищожени коридор и стая на гредоред, 4 кв.метра от покрива, дървеният навес и цялото домашно имущество. Спасена е останалата част на къщата и паркиран до нея лек автомобил.
При гасене на пламъците един пожарникар пропаднал в покрита с дървен капак водомерна шахта и наранил дяснoто си коляно. Откаран е в болницата за оказване на медицинска помощ, след което е освободен, каза началникът на пожарната комисар Димитър Павлов.
„Всичко стана за минути. Малко след 3 часа излязох да отида до тоалетната в двора и видях, че горят дървените плоскости, с които беше уплътнена оградата. Някой ги беше напръскал със запалителна течност и пламъците бяха много силни. За минути се разпространиха по цялата дължина на дървенията, после обхванаха къщата“, разказа пред „Утро“ вчера 46-годишният Демир Радославов. 
„Добре че Демир излезе по нужда, иначе щяхме живи да изгорим“, нареждаше Атидже Ахмедова. Тя и Демир предполагат кой може да е драснал клечката и са дали имената му на полицията.
Този навес е построен незаконно и ако това не бе направено, къщата нямаше как да бъде запалена, тъй като основата й е от камъни, а прозорците са нависоко, каза изпълняващият длъжността директор на Общинското предприятие „Управление на общински имоти“ Анелия Няголова. Според нея тепърва комисия ще огледа щетите и ще търси решение на проблема с настаняване на майката с двете й дъщери в друг имот.