Списък с бомбоубежища в Киев бе разпространен днес на няколко информационни, украински сайта. “Това все пак е непълен списък, защото някои бомбоубежища са секретни. Надяваме се, че тази информация няма да ви потрябва, но въпреки това е добре да знаем къде се намират те”, пише kiev.vgorode.ua.
Журналисти от Киев са посетили и няколко от бомбоубежищата. Според тях скривалищата са в отчайващо състояние и не биха могли да приемат хора в случай на опасност.

“В просторна зала има около десет двуетажни легла. По стените са нередени стотици кутии с противогази, костюми за химическа защита, по стените са разлепени схеми за евакуация. В командния пункт на масата има три телефона в различни цветове и червен бутон за тревога. Мирише на мухъл”, пише в репортажа си украински журналист.

Въоръжена група е блокирала украински оръжейни складове в Донецка област, предава Обозреватель.

„В близост до Артьомовска група хора е блокирала украинска военна част – складове с оръжие в солени шахти”, заяви украинският депутат Александър Бригинец. По неговите думи той е научил имената на организаторите на блокадата и ги е предал на полицията.

Преди дни в Харковска, Луганска и Донцека области рускоговорещи опълченци блокираха военни ешалони, пристигащи тук от Централна и Западна Украйна.