Футболистите на „Дунав“ ще подновят участието си в първенството на Втора лига с домакински мач тази неделя срещу „Струмска слава“ /Радомир/. Двубоят с начало 16 часа ще бъде ръководен от софийска съдийска бригада с главен рефер Вилиян Видинов. Негови помощници ще са Георги Великов и Ивайло Лазаров. 
През пролетта двата тима се срещнаха на Градския стадион в Русе и изиграха доста завързан двубой. Гостите, водени от възпитаника на русенското спортно училище и бивш футболист на „Дунав“ Анатоли Нанков, бяха в опасната зона с изпадащите 4 тима, но поведоха изненадващо с гол на Цветомир Цанев. Той се възползва от грешка на защитата и след като бе оставен сам срещу вратаря, прати топката в долния ляв ъгъл. Дунавци направиха обрат до 2:1 с попадения на Йордан Димитров. Централният нападател се разписа от игра и от дузпа.
При резултат 1:1 край тъча избухна „огън“, защото Нанков поиска наказателен удар за игра с ръка пред вратаря Дамян Дамянов. Съдията обаче не намери за необходимо да посочи бялата точка.
За разлика от миналия сезон отборът на „Струмска слава“ върви добре през това първенство. Тимът е седми с 20 точки при положителна голова разлика 16:14, при това в селекцията на Нанков не се открояват някакви гръмки имена, ако изключим бившия младежки национал от школата на „Литекс“ Денислав Мицаков.
 „Дунав“ с позиция по-назад - 17 точки, голово съотношение 19:14.  
В подготовка за мача дунавци проведоха вчера от 15 часа на Градския стадион открита за фенове двустранна игра с футболистите от дублиращия отбор. 
Никола Колев отново беше извън терена, защото продължава да лекува контузия. С травма е и Джан Хасан, който тренира на облекчен режим.