Футболистите на „Дунав“ надиграха „Марек“, головите положения бяха 7:1, но на финала таблото замръзна при краен резултат 0:0. Така русенският отбор не дочака победа при шестото си домакинство, като активът от тези мачове са само 3 точки.
„Какъв е този карък!“, възкликна след мача техническият директор Светлин Симеонов.
Риторичният му въпрос бе основателен, защото всичко интересно в този мач се случи пред вратата на гостите. И ако приемем, че първото полувреме бе сравнително равностойно, съотношението на силите през второто бе тотално в полза на дунавци. При това дупничани пристигнаха в Русе с реномето на третия към момента по сила отбор във Втора лига.
Кой ли не опита да преодолее вратаря Константин Костадинов?
Хубав пробив на Денислав Минчев не завърши както трябва, после Вешев пробва диагонален фалцов удар, Джан Хасан уцели гредата в края на полувремето.
А положенията за гол се умножиха през вратата част. Влезлият като смяна Йордан Димитров се извиси над всички след центриране на Стоян Предев, но ударът му с глава прати топката над напречната греда. Миро Будинов пък си осигури позиция за директна стрелба, ала топката бе избита в корнер. Нов топовен изстрел на Вешев затрудни максимално вратаря на „Марек“, но.... И Иван Колев имаше шанс да се разпише.
Наистина този мач мина под знака на абсолютния малшанс. И за капак на този необясним невървеж отборът на „Дунав“ получи нов тежък удар.
Изтичаше 57-а минута, когато Йордан Димитров получи топка на фланга и незабавно я продължи с пас по тъча. Футболист на „Марек“ обаче му влезе брутално в опорния ляв крак и капитанът рухна на земята. Настана суматоха, щабът повика линейката, по всички личеше, че състоянието на Димитров не е добро и той бе откаран в болницата.
При инцидента старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев влезе на терена и като видя какво става, се обърна с ръце на главата.
А за този фаул не само не бе показан жълт картон, а и съдията от Сливен Стоян Гурков не маркира и нарушение. Въпросният Гурков спести и дузпа в полза на „Дунав“.
Но за Дани Димитров. Първите новини, до които се добра „Утро“, бяха, че става въпрос за скъсано сухожилие в областта на лявото коляно. А това коляно беше оперирано през годините вече на два пъти.
„Утро“ му пожелава бързо възстановяване.
А ако трябва да говорим след този инцидент за футбол, „Дунав“ заслужаваше победата. Момчетата се бориха, дадоха всичко от себе си, не оставиха съмнения, че са по-добри от прехваления отбор на „Марек“
В следващия кръг на 2 октомри русенският тим ще бъде домакин на лидера „Септември“ /Сф/. Мачът ще е от 16 часа в особено „прекрасен“ като ден за футбол понеделник.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Илия Миланов, Димитър Тодоров, Калин Георгиев, Симеон Вешев, Олег Димитров, Мирослав Будинов, Джан Хасан, Денислав Минчев /Йордан Димитров, Кристиян Господинов, Иван Колев/.