Ръководството на „Дунав“ подготви документи по картотекиране на шестимата нови футболисти. Все още обаче няма категоричен отговор дали правата им ще бъдат уредени в Зоналния съвет на БФС във Варна, след като изпълнителният директор на централата в София Борислав Попов заплаши, че при неиздължените 22 000 евро към турчина с немски паспорт Беркан Дорду картотеки няма как да има.
Този дълг е част от наследството на старата управа. Дорду така и не записа мач, но осъди клуба. Надеждата на дунавци бе, че ще изчистят задълженията към него покрай очаквана сума от 36 000 евро, която клубът трябва да получи по програма „Солидарност“ на УЕФА заради участието на „Лудогорец“ /Разград/ в евротурнирите.
„Всъщност дългът е към сегашния отбор на Дорду - „Малатияспор“. Изпратили сме всичко необходимо в БФС като документи и банкови сметки, за да получим въпросните 36 000 евро. Те обаче така и не идват, а времето си върви. Искам да вярвам, че няма да имаме спънки при уреждане на картотеките“, обясни пред „Утро“ говорителят на ФК „Дунав“ Деян Йорданов.   
„В час съм по темата, но не желая да коментирам повече. Знам само, че този борч виси върху съвестта на старото ръководство с президент д-р Симеон Симеонов. Каквото мога да сторя като съдействие, ще го направя“, каза пред нашата медия председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.