В “Ботев” (Пловдив) размахаха метлата и започнаха в уволненията. Чистката засегна хора от високите етажи на клуба. На проведено извънредно Общо събрание от управата на “канарчетата” са отстранени двама от членовете на съвета - Марин Бакалов и Емил Тиберов. Председателят на съвета на директорите Юли Попов също e освободен от заемания от него пост.

В управата на “Ботев” (Пд) влиза Иван Джиджев - президент на баскетболния клуб “Левски” и член на УС на Българската федерация по баскетбол.

Това е цялото съобщение в официалния сайт на клуба:

Във връзка с необходимостта от допълнителни мерки за организационното укрепване на ПФК Ботев се проведоха извънредно общо събрание на акционерите и заседание на съвета на директорите на ПФК Ботев АД.

Извършени са следните персонални промени:

Освободени са като членове на съвета на директорите Марин Бакалов и Емил Тиберов.

Избрани са за членове на съвета на директорите Бисер Лазов и Иван Джиджев.

Освободен е като председател на съвета на директорите Юли Попов, за председател на съвета на директорите е избран Иван Джиджев.

Иван Джиджев е роден в Пловдив. Завършил е гимназия с преподаване на руски език „Иван Вазов“, а след това Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като съветник в Министерския съвет и в редица международни компании. През последните десет години е изпълнителен директор на Велдер Груп - компании, специализирани в разработка и управление на инвестиционни проекти. От 2009 година е президент на Баскетболен клуб„Левски“. Член е на Управителния съвет на Българска федерация баскетбол.

Направените промени, имат за цел да доразвият възможностите за бъдещия просперитет на клуба и заемането на полагащите му се позиции в Националното първенството, Купата на България и класиране за Лига Европа.