Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев и помощникът му Диян Димов ще трябва да умуват много над тимовия лист преди домакинския мач на отбора срещу „Бдин“ /Видин/. Както беше през миналата седмица, половината титуляри са със сериозни здравословни проблеми.
„Денислав Минчев и Стоян Предев направиха едва в сряда първата си тренировка. Никола Колев и Олег Димитров пътуваха до Пловдив, където лекарят на „Локомотив“ им постави инжекции. Коляното на Колев е подуто. Двамата участваха само веднъж в занимание, което включваше леко раздвижване на два пъти по 15 минути. Не съм оптимист, че ще бъдат в групата“, каза Ковачев за „Утро“.
На фона на кадровите неволи старши треньорът ще повика трима юноши - Кристиян Господинов, Радослав Великов и Никола Тотев. Господинов и Великов отдавна фигурират в тимовия лист при мъжете, а Тотев ще бъде дебютантът в групата.
„Чака ни много сложен мач. „Бдин“ е отбор, който се окопава дълбоко в своята половина и разчита на контри. Забележете, че загубите на гостите са минимални - основно с по един гол. Открият ли резултата, се прибират в тотално бетонирана защита и са много трудни за пробиване. Ето защо ние трябва да отбележим първи, за да тръгнат в атака и да отворят повече свободни пространства“, обясни Ковачев.
Той добави, че победата е задължителна и че „Дунав“ трябва да вземе три точки пред своя публика. 
„Срещу „Черноморец“ в Бургас играхме много добре, но изпуснахме шансовете си. В крайна сметка за красив футбол не се полагат точки. Резултатът е най-важен. Надявам се, че този път ще зарадваме феновете“, завърши старши треньорът.  
А днес в София ще се тегли жребият за втория кръг от предварителната фаза в турнира за купата на България. На този етап ще участват 32 отбора, разпределени в първа и втора урна. 16 от тимовете са от Втора лига, другите 16 - от аматьорските дивизии. Аматьорите ще бъдат домакини. Мачът ще е само един без разменено гостуване.