Социални работници вече са посетили част от семействата, пострадали от бурята, разразила се на 20 юли в област Стара Загора. Това съобщи пред журналисти директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Павлина Делчева. Тя допълни, че продължават още обходите на засегнатите домакинства. „На всички са издадени удостоверения за отпускане на еднократна помощ“, посочи още Делчева. Тя обясни, че има възможност да кандидатстват и за още една социална помощ към фонд "Социална закрила". 
Към момента са подадени 14 заявления от Опан, шест от Кравино, пет от Пъстрен и по едно от Ястребово, Княжевско и Средец. В старозагорското село Петрово са пострадали 20 семейства, но все още няма подадени заявления, уточни Павлина Делчева.
Около 16:30 часа на 20 юли в селата южно от Стара Загора се разрази силна буря. Сред най-пострадалите е село Петрово, потвърди за БТА Михаил Михов от местната Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". По думите му няма данни за пострадали хора.
Бурята е продължила около 10 минути. От силния вятър, придружен с дъжд, са изпочупени дървета. Пострадали са покриви на къщи, има и други сериозни материални щети.