С две нови восъчни фигури - на баба Тонка Обретенова и Стефан Караджа, ще бъде обогатена музейната експозиция в Арт центъра в Бяла и скулптурите там ще станат осем.
Музейната експозиция, която бе открита в края на 2021 година, включва шест восъчни фигури на известни личности, свързани с историята на Бяла.
Представена е руската баронеса Юлия Вревская, медицинска сестра-доброволка в армията по време на Руско-турската освободителна война от 1877 - 1878 година. Тя пристига в 48-ма военновременна болница в Бяла, Русенско, на 20 ноември 1877 година. На следващия месец е командирована в превързочния пункт на XII армейски корпус в близкото село Обретеник. Връщайки се в Бяла, Юлия Вревская не след дълго заболява от петнист тиф и умира на 5 февруари 1878 година. Погребват я край черквата в Бяла в униформа на милосърдна сестра, заедно с друга жертва на коварната болест - сестра Мария Неелова.
Има фигури на Колю Фичето - изградил моста край град Бяла, на революционера Панайот Волов, намерил смъртта си във водите на река Янтра в района на мостовото съоръжение.
В експозицията е включен и княз Александър Батенберг, който на 20-годишна възраст е получил първия си орден в Бяла от руския император Александър Втори, който също е представен.
Шестата фигура е на поета Петко Рачов Славейков, който едва 18-годишен бил учител три месеца в Бяла. Средствата за изработването на фигурите са събрани от дарения и с финансова помощ от общината. 
Двете нови восъчни фигури се изработват от търновския скулптор Борис Борисов - автор и на останалите 6 фигури - и ще бъдат готови в ранната есен.