Членовете на съвета на директорите на Манчестър Юнайтед за първи път са повдигнали въпроса за евентуално освобождаване на мениджъра Дейвид Мойс, съобщава ESPN, базирайки се на добре запознат източник.

Собствениците на клуба – семейство Глейзър, все повече се приближават към идеята да сменят треньора, независимо че обявиха публично подкрепата си за специалиста.

Според източника, следващите няколко седмици ще бъдат решаващи за Дейвид Мойс. От особено значение ще бъде срещата-реванш от Шампионската лига срещу Олимпиакос (19 март), мачът през уикенда срещу Уест Хем (22 март), както и съдбоносният сблъсък с Манчестър Сити (25 март).

Все още няма потвърждение на слуха, че сър Алекс Фъргюсън също е съгласен с уволнението на Дейвид Мойс. Легендата на клуба Боби Чарлтън е твърдо зад мениджъра.

Един от основните претенденти за мениджър на Манчестър Юнайтед, при евентуално отстраняване на настоящия специалист, е Луис Ван Гаал.

Медиите вече съобщиха, че холандецът може да се озове на „Олд Трафорд“ през лятото. Преди няколко седмици медиите на Острова съобщиха, че Ван Гаал е обект на интерес и от Тотнъм.