Бившият вече президент на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов ще е в Съвета на директорите и при новото клубно ръководство с главен акционер немска фирма, написа вчера с доста категоричен тон електронно издание.
Бърза проверка на „Утро“ показа, че става дума за откровено фалшива новина. Д-р Симеонов няма да има вече никаква роля в управлението на клуба.
Тръпката при дунавци сега е да се изчака официалното вписване на акциите на името на новия мажоритарен собственик Мариян Михайлов. Ще е любопитно и какво гласи договорът в частта му при какви условия футболистите от всички формации на ФК „Дунав“ ще използват базата в „Здравец“, чийто стопанин е дружеството на д-р Симеонов РДС „Инвест“.
Според добре информирани източници днес или утре в Русе трябва да пристигне Красен Кръстев, дясна ръка на новия акционер Мариян Михайлов. Очакванията са, че до мача с „Ботев“ /Враца/ идния понеделник футболистите ще получат заплати.
И една дребна поправка.
Написахме в предишния брой, че „Дунав“ няма гол от игра от август. Уточняваме, че става въпрос за домакинските мачове на отбора.