"Дунав" закри редовния сезон в Първа лига с 1:1 срещу "Черно море", 20 точки и предпоследно място в класирането. Мачът можеше да се развие и по друг начин, ако на терена имаше съдия, който свири точно и авторитетно. Добричкият рефер Петър Костадинов не бе този човек. Той свири в 20-а минута дузпа за "Дунав" за очевиден фаул на Пламен Димов срещу Исмаил Иса и след като Божидар Васев прати топката в мрежата, реши да си измисли наказателен удар пред вратата на Макенджиев. Капитанът на гостите Георги Илиев падна театрално след единоборство с Исаевски и Костадинов му подари изстрел от 11 метра - 1:1.
В 38-а минута пък се стигна до куриоз. Реферът даде непряк удар, Станоев завъртя топката и фаул и тя влетя в мрежата на Дюлгеров. Никой обаче не я докосна и Костадинов правилно отмени гола. 
Като цяло мачът бе равностоен. Второто полувреме мина без чисти голови положения пред двете врати, а след 70-а минута остана впечатление, че гостите са по-свежият отбор. 
За дунавци остава сега задачата да стиснат зъби в плейофите и особено в баражите, с които почти няма начин да се разминат. Другото, което остана като загадка вчера бе фактът, че румънецът Драгош Фиртулеску не попадна в тимовия лист.  
"Дунав": Макенджиев, Исаевски, Динков, М. Ковачев, Инкоом, Васев, Станоев, Попадийн /Димов/, Св. Ковачев /Н`Дайие/, Иса, Ахмедов /Щерев/. 
"Черно море": Дюлгеров, Панов, Димов, Генев, Костадинов, Фенуш, Панайотов, Илиев, Витанов, Минчев, Жоржиньо.