Нов младши съдия бе представен в Окръжния съд в Хасково днес, съобщиха от Съдебната палата. Георги Милкотев положи клетва и подписа клетвен лист, съгласно разпоредбите на Закона за съдебната власт. Младши съдия Милкотев бе назначен от Съдийската колегия на ВСС, след обявен конкурс и преминат успешен деветмесечен курс на обучение в Националния институт на правосъдието, поясниха от съда. 
Георги Милкотев е на 38 г. от Пещера, завършил е висшето си образование по специалността "Право" в Нов български университет София, през 2010 г. Той е работил близо 10 години като главен юрисконсулт в Националната агенция по приходите. За наставник на младши съдия Милкотев бе определена съдия Жулиета Серафимова. Колегите му пожелаха успешна реализация, професионални успехи и удовлетворение при изпълнение на служебните му задължения като съдия.
Преди година административният ръководител на Окръжния съд и новоизбран тогава член на Висшия съдебен съвет Миглена Тянкова коментира, че съдът в Хасково е в тежка кадрова криза, като проблем са конкурсните процедури, които според нея преминават в абсолютно неразумни срокове.