Светлана Александрова от Русе спечели сребърен медал в престижния Международен форум за изявени сладкари „Cake Artist World“ в категорията за начинаещи таланти. Тази година темата беше „Декорация на детска торта“ и русенката впечатли журито от топ световни сладкари с фигурката на пате на едноетажна торта, което сякаш е излязло от вълшебна приказка. Те я наградиха и с членство в корпорацията „Cake Artist World“.
„Радвам се, че моето име с родния ми град и страна бяха изречени с такова уважение. Трябва да вярваме в мечтите си и никога да не се отказваме от тях“, усмихва се Светлана.
Тя се запалва по сладкарството преди пет години, като нейната страст е декорирането, в това число ръчното рисуване върху торти, както и правенето на захарни фигури. Вече има 12 сертификата от участия в различни курсове и се занимава още с благотворителност. В портфолиото на Светлана може да се открият най-различни приказни герои, торти на няколко етажа и цветя с реалистичен вид.
Тази година в събитието се включиха над 1400 участници от цял свят. 120 от тях бяха от България и страната ни беше с една от най-големите групи. Целта на „Cake Artist World“ е да предоставя на своите членове възможност за обучение от най-добрите, обмяна на идеи и участия в специални събития.